Na 2 jaar volop coronaperikelen te hebben doorstaan, maken we ons op om weer eens goed te kunnen feesten.

2020 was een jubileumjaar voor de tweejaarlijkse folklore, dus 2022 komt hiervoor in de plaats. We zijn toe aan de vijfentwintigste editie. Groot feest dus…hopelijk hebben Lichtervelde en omstreken er zin in.

We kozen voor een feestelijk thema ‘Lichtervelde klinkt’ : mooie naam met inderdaad een dubbele bodem.  Enerzijds klinken we met de glazen voor onze feesteditie, anderzijds is er het algemeen thema ‘muziek’.

We maken er een heus muziekfestival van, zoals gebruikelijk was begin de twintigste eeuw.  De muziekgezelschappen komen in optocht van het station naar de markt en verzorgen daar elk op hun beurt een kort optreden.  De markt wordt daarnaast gevuld met volksspelen, oude ambachten en leuke attracties en uiteraard voorzien we terug een stunt, maar die gaan we nu nog niet verklappen.

Wel zouden we graag een oproep doen naar de verenigingen om in folklorekleren deel te nemen aan de optocht.  Er moeten geen karren of andere voertuigen meer worden voorzien : de route is maar kort, dus alles gebeurt te voet. Groepen die zich geroepen voelen, mogen zich opgeven via [email protected]

We hebben de miss-en prins verkiezing op vrijdag, afgeblazen. Het was heel moeilijk geworden om aan kandidaten te geraken. De jeugd feest liever…en met recht en reden. We zouden dus op 2 september starten met een tweetal optredens van populaire bands en daarna volgt een ‘bal populaire’ met een DJ, want in de folkloretijd was er nog geen sprake van een fuif.  Uiteraard is het niet verboden om zich hierbij in folklorekleren te hullen…maar iedereen heeft daartoe de vrije keuze.  Hopelijk mag de schouw dan weer eens daveren op zijn grondvesten…alhoewel dat dit nu ook weer niet te letterlijk moet genomen worden.

Wordt vervolgd…

Gepubliceerd op Thursday 24 February, 2022

Terug naar nieuwsoverzicht