Lichtervelde Klinkt

2020 is een jubileumjaar voor de tweejaarlijkse folklore. We zijn toe aan de vijfentwintigste editie. Groot feest dus…hopelijk hebben Lichtervelde en omstreken er zin in.

We kozen dus voor een feestelijk thema ‘Lichtervelde klinkt ’ : mooie naam met inderdaad een dubbele bodem. Enerzijds klinken we met de glazen voor onze feesteditie, anderzijds is er het algemeen thema ‘muziek’.

Miss en Prins Folklore

Op vrijdag 4 september is er terug de verkiezing van Miss en Prins Folklore in de Schouw. De verkiezing gaat uiteraard gepaard met een fuif waarin naast een goeie DJ er ook een karaoke-set wordt voorzien.

Omdat het vroegere concept voor de verkiezing de laatste jaren geen groot succes meer was, hebben we het reglement voor de verkiezing aangepast. De kandidaten komen niet langer op als koppel en worden niet langer verkozen door het grootste aantal stemmen te halen.

Mannelijke en vrouwelijke kandidaten nemen het apart tegen elkaar op. De dame die na 6 proeven het hoogst aantal punten heeft, wordt miss folklore, de heer die na 6 proeven het hoogst aantal punten heeft, wordt prins folklore. Op zaterdag en zondag zullen ze de hele dag met elkaar kunnen optrekken. Er wordt voor de winnaars een aparte geldprijs voorzien.

Deze proeven zullen voor iedereen goed haalbaar zijn en zijn bedoeld om naast de selectie van de winnaars er ook een super leuke avond van te maken.

De ingeschreven kandidaten krijgen 1 euro per kaart die ze verkopen (5 euro entreegeld). Zelfs al is er geen stemming, zal het toch wel belangrijk zijn dat ze hun achterban er bij hebben om hen aan te moedigen.

Inschrijven

Hopelijk voelen velen zich geroepen om deel te nemen zodat we er een echt leuke avond van kunnen maken. Bij deze doen we een oproep naar kandidaten om zich in te schrijven bij de voorzitter via . Inschrijven kan tot ten laatste 25 augustus.

Gepubliceerd op Thursday 13 February, 2020

Terug naar nieuwsoverzicht